放假同爸媽去太子好彩飲下午茶(約1:50),D服務生員好似失憶咁,問咗2次攞大碗幹洗完杯碟的水,2次都冇攞,最後自己攞。之後落咗單等咗半個鐘都冇嘢食,又追2次,又係應完就算。眼見隔離枱遲嚟都上咗嘢食,之後呀爸忍唔著問經理,點知個經理一嚟就好「0灰」氣咁問:「乜事呀!」咁阿爸話咗佢知追咗2次啦,之後佢CHECK完,放低張電腦紙又好冇禮話:「啱啱先落單,D嘢未熟」,跟著我望吓張紙的入單時間係14:23,我地14:05就落單,分明係之前冇落到,但佢對唔著都冇句﹐唔理我地走開咗。 一肚火,14:40終於有點心到,頭果2籠就真係好熱的﹐但之後上果D﹐得少少暖,唔似即叫即蒸喎!D味道又唔係話好好食,好多集團式酒樓都好過佢。之後隔離枱個婆婆掛著好多一袋袋的餸係椅背,個服務員行過撞跌晒,對唔著都冇講就咁走咗,又唔幫婆婆執返……呢間嘢D員工的服務態度真係一致。佢D食物水準越來越差,呢幾年我地都有去開呢間飲茶,以前佢D點心真係好好食,今年每去一次就差一次,都唔知做乜事!?服務態度又超劣級,價錢又唔係平果D的級數,下午茶中點都要$16一個,我都唔明點解要比咁貴,仲要換嚟D嘢食又唔好同又差服務態度!!

之後落咗單等咗半個鐘都冇嘢食,又追2次,又係應完就算。

呢間嘢D員工的服務態度真係一致。

2011-05-16