2009-11-20 241 瀏覽
今日同媽咪係聯合做d野,跟住去食飯,見好耐好似無飲茶咁就上左去 3 樓好彩飲啦。佢下午茶去到 5 點,一去到就有位啦。不過佢食物選擇真係唔太多,得好少野揀,同埋都係一D好大路既野,無咩特別既野食。叫左個香麻花生捲,佢似係一個甜品黎架,好似D夾餅咁,入面係好多花生芝麻等等,甜甜地幾好食。不過佢個皮就厚左D,而且無味既,但作為甜品都唔錯。另外叫左個荔灣艇仔粥,碗粥份量不大,幾快就食完。而且唔係太夠味,偏淡,咁都好既好過係味精多! 入面有魷魚,豬腸等等,但都係個句... 無咩味。不過清清地要黎調和下都幾好。因為我地之後叫左個好濃味既炒麵,就係味菜牛柳片炒麵,呢個好食呀! 佢D麵唔會好硬好似個麵餅咁,淋淋地剛剛好,而且係好惹味,因為有豉椒,味菜,紅青椒等! D牛肉好淋又有肉味,好食。最後仲有個馬拉糕同埋綠豆沙。兩個都唔錯,不過馬拉糕好似乾左少少,但味道是好的。另外綠豆沙幾好食呀,好香臭草味,又多豆,唔會過甜,不過幾細碗下。佢有茶錢有加一,加埋都唔平架。不過算啦,我地都係旨在舒舒服服飲餐茶姐。

花生捲
麻麻地既艇仔粥