2014-05-18 693 瀏覽
每次經過都排滿人,條路已經迫,仲要咁多人等位,真係如非必要,我唔會黎食。是日同友人一齊黎,佢提意食麗江,ok啦,試一試佢。差唔多下午茶時段黎,人唔算太多,等九張枱。落單後約五分鐘已經有得食,高效率。叫了三味餐的第一款,腩肉,翼尖,蘿蔔,小酸辣米線。腩肉半肥瘦,雖然薄切但都有咬口嘅,有四大片。滷得入味,鹹味得黎又帶少少甜。翼尖有五隻,抵食喎,同樣滷得夠味,煮得淋,一咬啲骨就甩出黎。蘿蔔爽甜無渣,正。米線沒有過淋,掛湯不俗,倒係湯底略淡,聞落好勁酸辣味,但食係上黎又唔係,都ok嘅,下次可以試下中辣度。叫雞翼會分開上,炸雞翼,雖然沾滿紅色粉末,但唔辣嘅。加五蚊要了凍菜蜜,淡而無味,算係有杯凍野解下渴。環境勁迫,同後面枱背貼背,就算開哂風扇都係超熱,食到一身汗。如果要排隊,一定唔會黎。

落單後約五分鐘已經有得食,高效率。
叫了三味餐的第一款,腩肉,翼尖,蘿蔔,小酸辣米線。
蘿蔔爽甜無渣,正。
叫雞翼會分開上,炸雞翼,雖然沾滿紅色粉末,但唔辣嘅。

加五蚊要了凍菜蜜,淡而無味,算係有杯凍野解下渴。

如果要排隊,一定唔會黎。
2014-05-17