2017-10-18 71 瀏覽
今日嚟到天水圍頌富商場嘅呢間九份十分食午餐,一嚟到已經見到好多人喺現場喇!聽講佢嘅食物係類似茶木嘅食物,我入到去見到環境認真唔錯,所有嘅位置望落都好舒適,我揀咗一個靠牆邊嘅位置。除咗環境優雅舒適,服務員嘅服務態度更加係一流,佢哋一直都顧及住客人嘅需要並且超有禮貌咁樣招待我哋。喺客人仲未點嘢食嘅時,佢哋會耐心等候,唔會催促,而且仲會為我哋介紹一啲佢哋店嘅特色食物,好鍾意呢間餐廳呀!因為午餐時段,我同朋友呢就一齊揀咗一個萬巒豬手飯配一個台南魚丸湯,一上枱就發現呢個萬巒豬手飯嘅份量真係好多喎!真係可以同朋友share都冇問題!呢間店嘅豬手真心唔錯! 本身以為豬手咁大舊應該會好難咬,點知原來唔係,佢嘅肉煲得好林,好容易咬開,而且味道好適中,又唔喊又唔淡,中有少少份量嘅菜,菜嘅味道好好味,酸酸地㗎,所以當食得太多份量嘅豬手嘅時候,酸酸地嘅菜可以 解下腻。呢個就係台南魚丸湯係配埋一個餐嘅。其實佢有四粒魚丸嘅但係小編食咗兩粒先醒起要影相 所以得返兩粒喇 呢個湯呢味道清甜,而且 仲有蔥花嘅配搭!我幾中意飲我仲叫咗呢個台灣嘅鹽酥雞!呢個雞呢其實幾特別嘅份量好多,佢嘅特別之處 就係有六種唔同味道嘅調味粉

呢個湯呢味道清甜,而且 仲有蔥花嘅配搭!我幾中意飲

我仲叫咗呢個台灣嘅鹽酥雞!呢個雞呢其實幾特別嘅份量好多,佢嘅特別之處 就係有六種唔同味道嘅調味粉,包括有芝士味喇,原味,香辣味,紫菜味,梅子味同埋咖哩味,所有味都一次過拎上嚟,你就可以鐘意是邊隻就簡邊隻,小編當然係試哂所有味啦!隻隻都好好味! 同香脆鹽酥雞真係好相配!

古早醉雞, 佢嘅肉質鮮味,結實, 配埋陣陣香濃嘅酒味 ,未食都已經覺得自己醉喇😂 不過佢嘅味道都幾吸引,我並唔抗拒呢種酒味, 小編同朋友都好喜好呢一道菜。 佢仲配埋少少嘅木耳同埋清甜嘅杞子, 顏色配搭好睇之餘亦都令到醉雞更加好味!

老虎醬鴨舌係一碟細細碟嘅小食,賣相望落去呢係好吸引 好多汁好juicy咁。我聞到已經流曬口水
其實呢呢個鴨舌呢就好柔軟嘅,一啲都唔難咬 ,佢有啲辣, 配埋飯食真係好惹味 ,下次再去食呢個都係我嘅首選之一。

酒醉一口吉品鮑魚有八隻,呢碟菜都係有酒香味 ,八隻精緻嘅鮑魚舖喺木耳上面,仲有幾粒好可愛嘅杞子做裝飾, 鮑魚肉質柔軟煲得好林。今次都係我第一次嘗試鮑魚配酒, 但係呢一種配搭唔差,好滋味。

值得一提嘅係佢嘅珍珠奶茶,我點咗胚芽珍珠奶茶,奶味茶味都好足。 最重要嘅係佢嘅珍珠好煙韌,而且size中中等等, 唔會太大都唔會太細而且份量好多 !飲嘅時候成口都係珍珠好滿足!真心唔錯!

朋友叫咗個暗黑系oreo曲奇沙冰,超大杯 ,飲料上面有住一棟高高嘅沙冰上面仲有一粒好得意嘅曲奇。朋友表示呢杯嘢好好味 係炎炎嘅夏日飲真係又解渴又清涼。