2014-12-04 1792 瀏覽
Simplylife頂著大名氣空降炮台山,似乎令家住附近人的朋友排長龍也要一試,無他,用相對大眾化價錢可享用一頓西式晚餐,要排上30分鐘也來一來。炮台山simplylife 裝修不錯,很舒服開揚,怪不得裝修時間頗長遲遲未開業,反觀鄰近舖位極速搖身一變成為同是美心集團的元氣壽司了。是晚一家人前來,兄長排了近15分鐘(比較早的關係),我是有位後才施施然前來。我點了一份肉眼扒,待應說只能選3,5,7成熟(如此類推),我點了5成(其實有點後悔唔點3成),加$30有餐湯及餐飲。湯應該是南瓜湯(如果冇錯),幾creamy,亦夠濃味,開咗個胃先,再來餐飲是Orange Ice tea,別有一番風味。到main course 上場其實個扒食落唔算太juicy,不過還好沒有overcooked, 真係大約5成熟,不然的話就又乾又硬。點了D mustard才易入口D。不過塊扒份量幾足,薯條也炸得香脆,補番唔少分數。總括而言,整個set 應該是$198+$30=$228再加一,這個價錢要喺同區食相同質素的西餐未必咁易找倒。再者,simplylife 位置就腳,服務不錯,今次體驗令我覺得是值得給她一個marg

總括而言,整個set 應該是$198+$30=$228再加一,這個價錢要喺同區食相同質素的西餐未必咁易找倒。再者,simplylife 位置就腳,服務不錯,今次體驗令我覺得是值得給她一個marginal smile的,會再去試多次的。
2014-11-30