2016-03-12 911 瀏覽
踏入猴年,緊係要同同事去食餐好喇。今日黎到天后既Savoye Bistro (SB)。一睇Menu已經俾佢個Burger Set吸引住,等我試下佢先!餐湯 + 沙律 + 法式蒜蓉包‧ 餐湯夠"杰"身,飲完已經飽左一半。‧ 沙律份量唔算太多,2、3啖已經食完。不過個沙律唔知有D咩菜,苦苦地,再加埋我本身唔好黑醋,對我黎講唔係好岩口味 ><‧ 法式蒜蓉包 + 原粒蒜蓉,由於我係唔食原粒蒜蓉,所以俾左同事食,雖然佢話係好好味,哈哈,不過我都係唔敢試。但係個法式蒜蓉包就好好味,夠脆,同埋佢搽左好多蒜蓉汁去焗,所以個包好香口。陽光牛肉漢堡配薯條牛肉漢堡入面包左好多料,芝士、牛肉漢堡、番茄、生菜、原塊菠蘿,再加埋個千島醬,真係不得了。我都幾鐘意個漢堡有咁多蔬菜,好似感覺無咁膩。不過美中不足既係,塊牛肉唔夠肉質,好"鞋"好散,又乾身。 如果唔係因為有蔬菜同埋原塊菠蘿去中和返,我諗我未必食得入口。餐後點左杯餐茶 - 凍橙茶,少少甜再帶少少苦澀,為呢一餐開年飯劃上完美句號。

餐湯 + 沙律 + 法式蒜蓉包
‧ 餐湯夠"杰"身,飲完已經飽左一半。
陽光牛肉漢堡配薯條
2016-02-12