2016-04-02 2767 瀏覽
行經天后,未到約定友人時間,黎左呢間次次走過都想試既餐廳hea下~一入度黎個感覺係幾relax ge, 落地大玻璃佈置,令成間餐廳有更多自然光進入~背境有中外流行輕音樂,餐廳採木製餐桌,令人坐得好舒服,周圍又有唔少植物做裝飾,係度進食令我覺得自己好文青,想睇番本書,嘆下咖啡~點左秘制海鮮叻沙($65)同越南咖啡($35)。叻沙細細份, 湯頭都ok濃郁,有椰香,海鮮有蝦,蜆,魷魚,魚丸仲有豆卜芽菜,麵係米粉加油面,食味唔錯~越南咖啡先最正!上枱一set上,下面玻璃杯內有煉奶襯低,咖啡就係上面個銀色器皿滴漏落玻璃杯度~熱辣辣,啡底唔酸有香濃焊焙咖啡香~因為我係第一次試,覺得好特別同好好飲~其實重點係想講服務,我有選擇困難症,雖然餐牌選擇唔多,但都揸唔定主意,店員好用心咁介紹俾我知,等我揀到最arm我既~因為hea成粒幾鐘,非繁忙時間,店內唔算多人,但店員依然飛快執枱同serve客人,其中一對母子入左黎坐窗邊對街位置,小朋友arround3歲左右,店員見小朋友唔夠高但坐大人枱即快飛快為小朋友換高椅(冇錯,又係飛快),仲俾左杯果汁哄小朋友,成個感覺真係好窩心啊~雖然tea黎講呢度唔係平,但用料

點左秘制海鮮叻沙($65)同越南咖啡($35)。

越南咖啡先最正!

其實重點係想講服務,我有選擇困難症

),仲俾左杯果汁哄小朋友,成個感覺真係好窩心啊~

雖然tea黎講呢度唔係平,但用料幾好又坐得好舒服,店員服務一流
值得黎