2015-03-01 1961 瀏覽
星期日晚約了朋友晚餐,今次係第一次惠顧。門口以及餐廳內裝修都不錯,第一印象幾好,因客人不太多,約有五至六枱客人,環境氣氛頗寧靜,大廳有幾張長形皮梳化,高度深度都很適中,坐得幾舒服。Happy hour 由6點至8點,house red買一送一,只不過$70,平均每杯$35,抵!我和朋友兩個,order了兩個set share。其中一個set,加$80可跟湯和甜品。頭盤 : 雞胸凱撒沙律,煎鵝肝(需加$58)湯 : 洋蔥湯主菜 : 羊架($368),碳燒豬扒($298)甜品 : 薑汁梳夫里頭盤中規中矩,無甚大驚喜,還好不是鵝肝醬,但略嫌鵝肝不夠甘香。洋蔥湯還好,香味濃郁,傳統法國味道。羊架有三件,肉質非常嫩滑,一點羊羶味都無,應該係靚料,唔錯! 至於碳燒豬扒,厚度十足,同樣肉質非常嫩滑,用蜜糖芥末做汁料,味道不算濃烈,但恰到好處。至於梳夫里是朋友點的,我無食,所以唔太清楚,外表睇落都唔差,據朋友講有薑味,幾好!總的來說,食物質素唔錯,頗接近法國地道口味,味道較清淡,不是單純只為刺激你味蕾。如果有時間的話,在這裡消磨兩三小時也不為過。

頭盤 : 雞胸凱撒沙律,煎鵝肝(需加$58)
湯 : 洋蔥湯
主菜 : 羊架($368),碳燒豬扒($298)
甜品 : 薑汁梳夫里

洋蔥湯還好,香味濃郁,傳統法國味道。

2015-03-01
  • 碳燒豬扒