2016-03-12 1597 瀏覽
今日原先想係公司附近食韓國野,點知遲左一步,要排長龍。眼看lunch時間越黎越短,最後決定轉場。行到附近,見到有位就入去試下。本來都係抱住一試既心情,點知個蛋包飯黎到都有小小驚喜。雜錦蛋包飯前菜有一個細細地既沙律,配埋酸酸地既醋汁,配埋一齊食幾開胃。上菜LA,就咁望落去,D蛋好似都幾多幾滑。咁好唔好食點都要試左先知既,試左第一啖先。感覺都唔錯,D飯唔係好油,蛋都夠滑,唔會話熟過頭老得濟,D汁仲要多到可以撈飯食,配料都唔差,雜錦會包左炸蝦、炸蠔同埋炸雞。3款黎講,個炸蠔真係唔得,太腥,完全唔好食,頂唔住,不過另外2款個炸炸蝦同埋雞係OK既。另外一提,上菜要等耐少少,要預多少少時間等。雖然,個蛋包飯係唔差,但係對於我黎講,佢又未至於值呢個價錢。呢個價錢係天后有更多好既選擇。所以,都係試一次就夠!

雜錦蛋包飯

2015-12-16