2014-12-07 1079 瀏覽
豬女話好耐無食過泰國餐, 無mud點食過天后既野食, 所以就選左呢間餐廳.不過, 入到去睇到個餐牌, 就發現有好多菜式都有蝦, 所以最後就選左湿炒牛肉河, 雜菜粉絲煲, 酥皮焗咖哩雞先講湿炒牛肉河, 論味道其實好夠味, 但系個牛肉煮得比較老, 相比起個一日狼仔系大牌檔食既河粉, 真心兩個層次, 呢個泰式河欠缺既系锅氣, 同煮既時間, 質素一般.然後黎左雜菜粉絲煲, 原本以為煲應該會熱同滾, 但系黎到既時候, 有一D失望, 不但無熱辣辣既感覺, 真心只系有清炒雜菜之感!到最後黎埋豬女話好想食既酥皮焗咖哩雞, 其實個咖哩汁好豐富, 但小左D個以同埋個咖哩汁一齊食既野, 單單酥皮其實唔系好有飽感…個雞尚算滑同新鮮, 不過要小心D食, 皆因個咖哩汁好難睇到D碎骨食完後埋單感覺以呢個食物質數, $150 per head 既價錢有D over-priced, 想食泰國野都系去番西貢出名食面包咖哩蟹好過啦!
2014-12-05