2016-08-21 94 瀏覽
放工去大角咀食街搵野食,行到呢間burger門前見到投射影像,就停底左望下..原來呢間burgerman系openrice 拎過獎!決定同朋友入去潮聖我就叫左個單點既鵝肝漢堡,另外叫左一d小食。嘩!鵝肝漢堡都幾大個,除左鵝肝之外仲有牛肉、芝士、蔬菜,同埋我另外加左個燒大菇,芝士仲要幾層厚!我習慣一層一層咁食,因為咁樣先可以清楚品嚐每一層既精髓嘩!我咬左一啖個包,好脆!!佢地將個包搽牛油之後烘,再放一d芝麻系面,好香口~好快就食完個包,係時候食鵝肝啦!入口好軟,甘香既味道系口腔內四散,一d騷味都無,而且用左無花果醋汁清新酸甜中和鵝肝本身油既感覺,每一啖都係一種享受~之後就食燒大菇!好juicy!!!!!!最驚就係燒到乾晒!佢地唔單止唔乾,而且菇有用醬汁調味,有淡淡既香味...牛肉有牛味之餘仲一d都唔"un",食落去仲有肉汁咇出黎成個包唔會好油膩,食完唔會好滯!!仲叫左一份水牛城雞翼,微微既酸辣好開胃!外層既皮炸得好香脆,肉汁仲鎖住系裏面
我習慣一層一層咁食,因為咁樣先可以清楚品嚐每一層既精髓
牛肉有牛味之餘仲一d都唔"un",食落去仲有肉汁咇出黎
成個包唔會好油膩,食完唔會好滯!!
2016-08-08