2013-03-19 762 瀏覽
同事們搞生日,近近地油麻地搭的的去左呢間塘尾道的靚煲皇,事前book定檯,穩陣d有位又唔使等.八人去到,坐大檯,呢度都旺旺地,仲有其他食客早過我地黎.嗌左個花膠藥善煲,冬天如果食呢d煲會覺得燥燥地,而家應該ok,有花鵰味,准山杞子,花膠紅棗,藥味都濃濃地.有個雜錦拼盆,脆鯇片,豆付,冬姑,花姑,蟹柳,粟米,菜同肥牛,都幾多款式,味道ok.另外就叫左兩款牛肉,霜降牛肉同本地手切肥牛.都幾重牛味,夠滑都有口感,其餘就叫海蝦,墨魚滑,白鱔片,雜菜,金姑...幾鍾意個花膠藥善煲,食物都新鮮夠味,另外,呢度個侍應加湯係真係加番湯,而唔係加滾水,咁樣成個煲可以keep番有味,唔會愈黎愈淡,要讚一下.今次比較少同事飲啤酒,因為仲有下場唱K,都係total嗌左五六枝,之後都飲番黃老吉.

淡,要讚一下.

2013-03-17