2015-06-25 2642 瀏覽
平時行過奧海城無論中午定晚市都人頭湧湧,就襯Auntie 鐘意食中菜,一行五人黎試下有咩咁特別。7點半黎到,始終係假日都等左半個鐘先入得,不過門口個知客都好nice,等都等得舒服d。一坐底侍應就介紹有咩茶,聽到'人參烏龍'即刻叫呢個,因為未試過。一飲落去無咩人參味,但吞左就去滲到d人參甘甘甜甜響口腔,幾清新,唔錯唔錯。餐牌都幾多選擇,唔怕無野岩食。睇完一輪叫左個四人餐加個飯同小籠包。首先係前菜兩小碟,雞絲粉皮同尖椒皮蛋,味道都幾好皮蛋都流心,但四人餐黎講分量就細左d!跟住係翡翠魚肉羹,待應好好幫我地分好五碗先上枱,一人都有滿滿一碗!唔腥仲有好多魚肉,魚肉又滑,清清地好好味。一口小籠包:話就話一口,但size都有普通既甘大隻。熱辣辣,皮唔算好簿好簿但隻隻都有晒湯汁,唔錯!椒鹽肉排:夠乾身!但鬆肉粉都唔少!呢個算係成餐最麻麻果樣。賽磅蟹:無左傳統賽磅蟹上面的蛋黃,但都保持到滑身又唔油,加埋瑤柱同蝦仁,撈到好多白飯食!蟹肉扒西蘭花:諗住叫個菜中和下d肉,但估唔到大大碟!又多蟹肉,抵食!鮑魚雞粒飯:呢個係另加的。有D似福建炒飯但換左鮑魚汁,整到成個飯都幾香濃。好快就食晒喇!食完正餐甜品上場,豆

人參烏龍
尖椒皮蛋,雞絲粉皮
唔腥仲有好多魚肉,魚肉又滑,清清地好好味。
翡翠魚肉羹
一口小籠包
椒鹽肉排:夠乾身!但鬆肉粉都唔少!呢個算係成餐最麻麻果樣。
椒鹽肉排
賽螃蟹
蟹肉扒西蘭花
鮑魚雞粒飯
食完正餐甜品上場,豆沙鍋餅一上碟就清晒~夠新鮮熱辣,豆沙甜度適中,感覺上健康d!
打算埋單之際店員送上桂花糕同西瓜,份量仲一D都唔孤寒!西瓜又夠凍又甜大大塊!好好!
桂花糕
2015-06-14