2016-10-17 841 瀏覽
由於最近睇到有其他食評畀負評話食物出品同服務態度差劣,同埋我們最近都無去過食飯,所以我們一家四口今晚再去「皇庭匯」旺角店食晚飯!由於係即興嘅關係,所以我們無訂位同預訂食物!一去到門口就已經見到有超多人排隊等位,我們起碼等咗半個鐘或以上先有位,入到店內見到全場爆滿,所有店員都好落力去招呼每檯客人,但好明顯睇得出員工嘅人手唔夠,所以希望「皇庭匯」嘅老闆可以盡快請多啲人手,以免招呼不周!香茅脆燒BB鴿係每位嚟食飯嘅人客都可以免費贈送半隻,鴿皮燒得好香脆,肉質亦好鬆軟!京式片皮鴨「一食」嘅薄餅皮好煙煙韌韌,包著鬆脆多汁嘅鴨肉一齊食,真係好滋味!醬汁三杯骨平日食開都係三杯鷄,第一次食用排骨嚟做嘅三杯骨,感覺都幾有創意,排骨吸收晒秘製醬汁嘅味道,味道好惹味同唔會好油膩!馬拉盞芥蘭煲嘅芥蘭好青嫩無根,馬拉盞嘅鹹香味,令到味道更加惹味!濃湯豬骨鷄煲翅嘅湯底非常鮮味濃郁,翅同湯料嘅份量都相當足料!
香茅脆燒BB鴿
醬汁三杯骨