2021-06-13 55 瀏覽
#foodhkdiscoverer大埔—bookmark 左呢間餐廳好耐😽終於有機會試吓😋個餐廳好leng👍🏻成個feel好浪漫🌹—慢煮西班牙黑毛豬安($258) 一上檯就聞到好香嘅豬味🐷個豬烤得啱啱好🤪唔會煮得太熟😋保留到該肉汁🤫食落好juicy🥰個豬亦都好滑👍🏻真心唔錯!隔離有焦糖蘋果🍎令個肉食落更加fresh~—焦糖法式燉鵝肝($198) 個賣相同焦糖燉蛋一模一樣😂不過入面就係鴨肝蓉🐣上面就加咗曾焦糖🍮隔離有朵酥皮玫瑰花🌹可以撕開啲花瓣用嚟點個鵝肝😚不過食咗一半就已經覺得好漏😕—香煎北海道帶子惹米飯($198) 呢個己有驚喜🤩好好食😋啲薏米好有咬口😚撈埋啲白松露油同黑松露令個口感大大提升😌食落個質地唔會太乾🤫 d帶子都好食😽軟熟但唔腥🥰—Rose ($118) 呢個係Cocktail嚟嘅🍸賣相一流🤩用嚟打卡就啱晒😌不過個泡泡好易爆😂所以打卡就要捉緊時間🤫個泡泡一爆好大湛玫瑰味🌹 個味有少少似玫瑰汽酒😚酒味就唔係好濃幾易入口😜—Bumble bee ($82) 呢個係mocktail🍹係用橙汁🍊西柚汁🍋梳打🥤同橙果肉整嘅😋一開始食落有少少藥水味🤓但之後飲落都幾好飲🥰西柚味好重👍🏻
#foodhkdiscoverer大埔

美女與野獸($138) 呢個真係好好好靚🥰個玫瑰花係用紅豆蓉整既😌識落有少少食緊月餅嘅感覺🥮

價錢: 💋💋💋💋
味道:💋💋💋💋💋
抵食:💋💋💋💋
環境:💋💋💋💋💋
. ——
地點:L'AMOUR (大埔)
地址:大埔大埔太和路15號太和中心地下38號舖
營業時間:11:00-23:00

#大埔 #finedining #香港 #00s 大埔 #大埔美食 #西餐
#likes #like #follow #instagood #instagram #followme #likeforlike #likeforfollow #followforfollowback #f #followers #followback #photography #followforfollow #comment #picoftheday #food
  • 香煎北海道帶子黑松露薏米飯