2016-04-27 513 瀏覽
朋友生日黎呢到BBQ, 因為今日係星期日關係通常都要早1-2日訂位. 呢度每逢假期都非常之多人, 巴希雅呢到泊車算幾方便, 馬路對面就有免費的停車場.一坐低就好快有人幫我地準備好個爐, 呢到同一般燒烤場一樣都係自己攞野食既, 種類唔算太多, 都係一般燒烤食物, 牛肉, 豬肉, 雞肉, 雞翼等等. 另外佢地每台都有2種調味料, 辣粉同綠色香料, 個辣粉真係超級辣, 落左少少已經辣到流眼水, 另外個綠色香料就有令人意外既味道, 好香, 又有少少甜甜地, 搽落d肉到反而調左d肉味出黎, 唔會好似普通蜜糖咁得個甜字.佢地d炭幾特別, 唔知係用d咩炭, 我地燒左3小時完全唔洗換炭. 下次有機會會再黎食既