2014-03-02 13875 瀏覽
是日幫朋友慶生,佢女朋友book左位,但係假日人多,選擇夜D 9:15先食!呢度可以食3個鐘,又係任食,唔落雨地點唔錯,係朋友聚會ge好地方!有朋友早左少少到入去攞位set好野先,所以我地到ge時候就可以燒啦!今次係我第2次黎,佢野食種類唔算係好多,同一般韓燒差唔多咁啦,不過都有D另類ge野食!除左一般豬牛雞,多春魚,雞翼腸仔之外,最特別係佢會有D每個爐一set ge野食!比方說有一鍋蜆!果個瓦煲就係啦!幾方便架,放上去燒一陣就食得!D蜆一般般啦,不能要求太多,不過我地個鍋起碼叫冇沙!一人一兩隻好快就食晒!仲有蝦啦,蒜容金菇等等!蒜容金菇我地整得唔係幾好,變左D蒜容得一邊有,又只有半份係熱ge...不過都好食ga!呢度仲有菠蘿,不過其實唔係咁好食,好難咬,極其量只係可以咬左少少同D汁,剩低ge都比較難食到!有香蕉,燒到去黑晒拎出去俾staff幫你茶朱古力醬!呢個超級正!隻香蕉好熱,再加埋朱古力,最快清晒ge食物!必食!!呢度有好多粉,其實都唔知咩黎,不過大家都會燒ge時候落DD,感覺上有D重口味,不過有少少味粉又好食D ge,唔好落太多就ok!買蜜糖要$15,有D貴呀,不過朋友們話落左
比方說有一鍋蜆!
果個瓦煲就係啦!幾方便架,放上去燒一陣就食得!
仲有蝦啦,蒜容金菇等等!
不過都好食ga!
有香蕉,燒到去黑晒拎出去俾staff幫你茶朱古力醬!

買蜜糖要$15,有D貴呀,不過朋友們話落左好食D!
其實落左咁多調味品,食ge已經唔係原先ge味啦!

呢度唯一唔好就係每人只包一罐野飲,有D e.g.竹蔗矛根仲要加錢,其實咁重口味一樣野飲一定唔夠,都係焗你買姐!
你任野其實都唔會飲太多,飲得多肚漲都食唔到太多,如果改成任飲就好啦!
不過佢呢度整好晒一串串,唔同韓燒咁,的確又係另一番風味!
2014-02-22
生日