2017-02-28 154 瀏覽
九重鮮係我蒸氣火鍋既fav 因為第一次食就係食九重鮮 而第一次既感覺都幾正 今次再啲戰大坑店 原因係見佢地出左個松葉蟹餐一泥就睇睇佢個蟹 生勾勾既之後就上前菜 不嬲都好愛佢地既自家醃製泡菜 真係好正飲OPPA既芒果啤酒 好似芒果軟糖既味 幾正下 但就得2.5%酒精咋~最底放入粥底先泥左3層先 係一部分既海鮮日本和牛 蒸到85度就剛剛剛好啦 再蒸就會太實同嚡 配埋底下泡菜捲住食 好正 啲味又一流之後就食松葉蟹腳同蟹身 蟹腳啲肉係full架 吾似自助餐個啲劣料蟹身就更正 有啲膏得泥肉身更鮮甜 蟹肉一絲絲但係有彈性 吾係死蟹真係有分別 正啊之後就有花膠魚板串同埋青口 青口都幾鮮甜 食完以上既就再擺多3層去蒸有花甲、螺、蝦同埋八爪魚粒 其中都幾鐘意個蝦 膏幾甜 肉身又夠彈牙 仲有配菜既木瓜係勁甜下層就有蟹殼同埋蟹鉗位 蟹殼反出泥都有幾啲膏 佈係魚子福袋上面 個魚子福袋吸左蟹既鮮甜 中間既魚子丸啲魚子口感幾正最下面就有啲蔬菜類 最正係個個她嫩又動L既玉子甜蛋最後既蜆粥底煲到太稀身了 海鮮既精華稀晒 但加上紫菜味道都不錯依個松葉蟹餐都幾正 愛蟹既我好滿足

一泥就睇睇佢個蟹 生勾勾既
蟹腳啲肉係full架 吾似自助餐個啲劣料

之後就有花膠魚板串同埋青口
青口都幾鮮甜

食完以上既就再擺多3層去蒸

有花甲、螺、蝦同埋八爪魚粒

下層就有蟹殼同埋蟹鉗位
蟹殼反出泥都有幾啲膏 佈係魚子福袋上面