2014-07-12 2446 瀏覽
是日家庭飯局~一行6人~揀咗去大圍食潮州打冷~對我嚟講地方都算避~都係朋友介紹~唔係搵食都唔會搵到嚟呢度食~一向都唔太喜好潮州菜式~都算有驚喜啦~全場都坐滿~氣氛感覺上已經都當咗好好食~點咗~~雞湯翅~湯濃足料~大排翅~太足料嘅關係~附上太多湯渣~變相湯太少~~凍蟹~新鮮鮮甜~蟹肉夠實~啖啖肉~正~~蒜蓉粉絲蒸聖子~惹味~聖子鮮甜~粉絲索哂味~正~~滷水拼盆~入門只有中size份量~都算大碟~但唔會因為大碟而覺得抵食~因為都要2佰幾蚊~味道都ok ~~腐乳炒通菜~錯哂~唔知本身棵菜係好老~定還是被炒到老哂~成碟嘥咗~冇人食~~鹽焗烏頭~實情唔知點解咁好食~係枱枱都會點嘅野~但係張枱清得最快就係條魚~咁就當好食啦~哈哈~~冰鎮菠蘿~真孤陋寡聞~真係冇見過有得咁吃~仲要係飯店~係特別嘅~不過唔夠甜又有渣~

點咗~

~凍蟹~新鮮鮮甜~蟹肉夠實~啖啖肉~正~

~蒜蓉粉絲蒸聖子~惹味~聖子鮮甜~粉絲索哂味~正~