2016-07-13 345 瀏覽
大圍有間咁大嘅酒館,今日終於有時間去試下,一入去就有台灣嘅感覺,其實都可以話係一間好大嘅cafe。有兩層,上層比較少位置,類似閣樓,牆身以vintage 為主題,貼上油畫。好貪心咁叫左3個set lunch, C,D ,K。沙樂美腸奄列有新鮮伴菜,奄列入邊嘅蛋好特別,無係第二個地方試過,奄列外稍脆內creamy。香煎雞扒意大利包好抵食,雞扒皮煎得香脆,配上醬汁同生番茄,同意大利包texture好夾,"煙煙韌韌",好有嚼勁。仲有一大堆薯條,薯條幼身,新鮮炸起,一口咬落去薯蓉溢出,小心燙口。班尼迪克蛋以火腿為主要,水波蛋煮得剛好,蘭母醬creamy。其他配菜中中等等。Set lunch 仲有是日甜品送,係cream tart,tart好似曲奇餅幾鬆脆,cream就有點滯,不過係送的已經算係咁。
好貪心咁叫左3個set lunch, C,D ,K。