2016-07-01 25498 瀏覽
一到weekend 就想食大餐,諗起好多人介紹嘅Promenade, 即刻打去book 位,10點打電話,12點開餐,竟然無full booking,不過就話得返門口位,唔緊要,最緊要食到仲好好彩比我地同中國美國女排同場食飯!啲排球巨人食完lunch 又去紅館對戰過haha, 絕對係小粉絲嘅驚喜。左上角:一黎就整個salad 食下先,salad bar 都幾多選擇,有好多菜,果仁,同魚,仲有10幾種sauce 比你自己配搭。煙三文魚無腥味,加檸檬汁好開胃,另外聽講nuts 對身體好,所以拎左一堆,好似花生友咁默默食XD左下右下:salad bar 隔離有crepe!!!竟然lunch buffet 都有熱辣辣嘅crepe 同waffle! 順手拎左一個,配berries, 因為一開餐唔想食咁膩(雖然無人會一開餐食甜品。。。)Waffles 外脆內軟,berries 有用糖水浸過,個人覺得新鮮生果酸酸甜甜會好食啲。不過仲有好多配料,有cream, 藍莓醬同caramel, 仲可以配haagen dazs 添個crepe 皮都算薄,有唔同生果可以做餡,我今次用新鮮berries 配藍莓醬,

個crepe 皮都算薄,有唔同生果可以做餡,我今次用新鮮berries 配藍莓醬,好食!(其實我真係好中意食酸野hahaha)

Main Course: 生蠔好食,頗生鮮,不過我無影相,蠔都係咁嘅樣姐哈哈。每次限拎兩隻,不過都幾快,條龍平均有6個人排隊,另外有位小助手用鑽石水洗蠔,感覺乾淨啲。我男朋友食左20隻。。。都無肚痛,大家不妨放膽食(≧∇≦)

另外推薦拔絲紫薯,真係好好好好食呀,我一個人啪左三碗。。。雖然啲朋友聽完係咁鬧我食埋d cheap 野(。-_-。)不過外脆內綿密仲要熱辣辣嘅甜薯真係唔易整,同埋外面層焦糖脆口得黎好香,真心好食,大家可以淺嘗,因為我食完飽到食唔到Haagen Dazs...

蟹腳都有食,無咩太大感覺,因為好難剪開,有d 難處理,但又唔係話好好食,如果中意蟹腳都可以試,refill 得好快,而且都幾大隻。

甜品時間!
我就係聽無數人講呢度甜品多款先黎咖hahahahha
真 係 好 多 款
拎左好多,但兩個人係清得晒嘅(≧∇≦)全部細件得黎唔會死甜唔會過膩,我戒左糖一排,食唔到好甜嘅野,都覺得入到口,所以應該男女都啱食XD
呢三碟最好食
左上:綠茶心太軟好香,入面流心嘅綠茶醬好滑/ 兩件tart 分別係芝士同榴槤,香得黎唔會勁甜,榴槤係好濃味,個撻皮好脆,值得一試。

右:紅莓cheese cake, 杏仁蛋糕,tiramisu
tiramisu 好食,好滑!

下:推薦!唔想同我男朋友share 所以一人一件哈哈哈,分別係芒果同榴槤拿破倫,餅底薄脆,生果新鮮,好食!
呢張都係精華,Opera Cake(左下) 一定一定要試,細細啖已經好濃朱古力味,仲有食得出一定係dark chocolate, 層次分明,好幸福
♪(´ε` )
左上:Brownie, 都好食,有好多核桃,中和左甜味,有咬口得黎又有brownie 嘅招牌濕軟口感,男朋友都食得好開心。

右上:朱古力撻,有少少甜,不過都香口嘅,因為比前面啲野驚豔到所以對佢無咩感受XD

右下係我男朋友食嘅,無特別comment 所以應該無特別XD

其實仲有好多好多野食左但未comment, 是次覺得好抵食,加一再用openrice coupon 8折每人$360, 小插曲係我印錯左The Promenade 嘅coupon, 好彩店員都比我照用哈哈哈,真好人,所以大家留意呢間係無THE 咖。
2016-06-26
用餐優惠