星期四的晚上.男友出奇地主動決定食邊間.仲要book定枱有次經過大漠見入面全滿座.一定好好味啦!今次終於有機會試我地order左5樣野個湯有分大/小. 店員話大的可分到3碗.我地叫左小既試下先呢個湯睇落好清.但飲落好夠味入面一有羊肉.夠晒羶.食羊一定要有羶味.如果唔係不如食牛肉豬肉啦!但佢啲羊肉羶得黎唔會蓋過個湯.配合得岩岩好個烤餅好有風味.熱辣辣上枱.更加散發佢既香味佢冇肉饀的.只有啲葱花係內層質地實在.唔係得空氣係入面.食落有啲似牛脷酥感覺.但係好味既店員話個烤餅係可以就咁食唔駛配咖哩. 我都覺得就咁食有清真既風味好驚喜!!呢個前菜係店員介紹的佢啲汁酸maymay.有蘿蔔絲.薯仔絲.黃椒.紅椒.青椒絲. 雞絲.......咬落去好爽.好有口感仲要比我想像中大碟. 店員冇介紹錯.好醒胃好好味!主角羊鞍出場嚕!好厚啊~好少可羊鞍一咬落去咁厚肉咁juicy佢有啲粉俾你加落去.令羊鞍更惹味!!唔太熟晒keep到有少少生.個時間拿捏得好好.唔un又唔太生..好味呀!最後仲要食埋羊奶凍(原味)嘩...滑到呢....唔係好羶. 但真係好嫩滑而且都算大杯.值得試呀!下次要試下咖哩同其他羊肉
星期四的晚上.男友出奇地主動決定食邊間.仲要book定枱
有次經過大漠見入面全滿座.一定好好味啦!今次終於有機會試
我地order左5樣野
清真鮮羊肉粉絲湯(小)
個湯有分大/小. 店員話大的可分到3碗.我地叫左小既試下先
佢冇肉饀的.只有啲葱花係內層
吐魯番哈密瓜伴老虎菜雞絲
好驚喜!!

呢個前菜係店員介紹的
仲要比我想像中大碟. 店員冇介紹錯.好醒胃好好味!
“鎮店”清真古法極品燒羊鞍
主角羊鞍出場嚕!
好厚啊~好少可羊鞍一咬落去咁厚肉咁juicy
佢有啲粉俾你加落去.令羊鞍更惹味!!
羊奶凍
最後仲要食埋羊奶凍(原味)
嘩...滑到呢....唔係好羶. 但真係好嫩滑
而且都算大杯.值得試呀!

下次要試下咖哩同其他羊肉
2016-03-31
清真鮮羊肉粉絲湯(小)
新疆香葱烤餅
吐魯番哈密瓜伴老虎菜雞絲