2016-08-07 1828 瀏覽
南丫好風光~一班朋友趁住大家放假入lamma island過了一個周末,離開時一齊食返個最後的brunch。沿途食肆中見倒哩間主打田園風嘅餐廳就一群人入去鳥。餐廳播住輕鬆音樂,每個員工都好似好chill好開心咁,令通頂一晚嘅我哋都輕鬆起嚟。All day breakfast絕對係通頂後嘅最佳選擇,快速補充能量呀~值得一提嘅係盤中嘅菇係經過油炸,特別香口,而多士上的牛油撒上磨碎的香草更係令全個配搭加上一絲清新滋味。哩款French scone喺我order嘅時候以為佢會好似english scone,但嚟到後原來係類似厚pancake有小小小小失望。除咗厚pancake次外,仲有去皮嘅橙同香蕉,淋上少許蜜糖。整體味道ok,但厚pancake比較乾,有小小kick全喉嚨嘅感覺。最後哩個菠菜卷做得幾有特色,新鮮菠菜已經帶住個卷跑蠃咗成條街,而卷皮亦烤得好脆。另外另外另外就係!個烤薯係真係足料原隻!我哋總共叫咗兩份,一份係薯仔,另一份就係番薯,唔錯唔錯。總結嚟講,食物質素唔錯,員工服務態度一流,餐廳雖然有小小逼但格調唔錯。下次嚟會試下佢唔同類型嘅鮮榨果汁。

xxx's choice (忘記了名字,其實就是all day breakfast啦)
French scone with fruits (法式水果煎餅)
spinach roll (菠菜卷)
2016-07-24
spinach roll (菠菜卷)