2016-05-09 1835 瀏覽
今日賴生同屈小姐冒住大太陽入左去南丫島玩呀! 係未去之前,屈小姐已經mark左呢間農舍嫁啦!因為係素食,健康野,岩晒屈小姐口味! (連賴生既口味都變得健康左啦一係榕樹灣落船就好肚餓啦! 一支箭就入左:! 一入去,感覺幾好呀…裝修用木色既色調,加上果段時間冇乜人,為間餐廳增添左悠閒既世外桃源既味道,即刻帶我地離開左城市既繁囂,工作既煩惱! 提提大家呢間餐廳有室外位嫁,不過天氣太熱…我地都係坐左入面 (有一pair客人頂唔住都番左入黎坐)等左10分鐘度,d野食就上黎啦! 全部都新鮮整嫁! 好好味! 特別要推介個Egg benedict! 因為屈小姐對Egg benedict既要求好高嫁! 連佢食完都讚! 一定要試:完美既水波蛋,彈彈下嫁,一切落去d蛋黃流晒出黎,睇見都流口水:配合埋佢個Hollandaise sauce, perfect! 佢個sauce唔會搶晒味,同d蛋黃勁夾呀!! 加埋塊熱辣辣,脆卜卜既麵包! 10分入面有9.9分呀! 如果加埋炒蘑菇做配料,我地會比埋果0.1分佢!
(連賴生既口味都變得健康左啦

一係榕樹灣落船就好肚餓啦! 一支箭就入左