2017-04-10 577 瀏覽
之前食過一次添好運 已經愛上佢既叉燒包 平時我係吾食叉燒包的今次係北角附近吾知食乜就行左幾條街去食 去到甘岩12點鬆啲 所以等左一陣就入得我地7人行 逼逼地坐6人位就可以快啲入到 加上要同員工講番齊人甘就可以快啲入到入到去係密密麻麻既枱 坐滿人 雖然搭枱但吾會好吾舒服 仲會同隔離枱吹下水 傾下有乜好食 都好耐無遇過依種情況啦酥皮焗叉燒包 $2020蚊3個係接受到 因為依家太多創意點心店係更貴 熱燙燙既包 外面酥酥的好鬆軟 入面好夠蜜汁 叉燒吾會好肥陳皮牛肉球 $17吾會好似酒樓個啲似番蒸好多次 而係好新鮮既感覺 加埋喼汁就是我最愛鵪鶉蛋燒賣估吾到依度都有鵪鶉蛋燒賣 肉好實在 加埋上面既精髓鵪鶉蛋 好耐無食了香蕉豆沙煎堆甜品埋尾 煎堆吾會好厚 豆沙有點甜 香煙部分除左有香蕉肉 仲有啲香蕉精油 吾知係咪加左呢經典既點心店 不愧係旅客必到 真係正! 好難得既熱燙燙點心 好岩長輩食 佢地今次都好鐘意!!

酥皮焗叉燒包 $20
陳皮牛肉球 $17