2011-02-21 955 瀏覽
今日公司annual dinner, 本打算叫「西冷扒紅酒汁」, 點知過一陣個waiter 走黎話牛扒唔夠分, 攪錯,咁大間酒店牛唔夠分跟住焗住要我轉第二個, 但佢個menu 又冇乜吸引, 本來想揀燒春雞, 但隔離同事叫左個「雜菜吉列配白飯, 雜菜及蕃茄汁」, 佢叫左又唔想要, 逼我要左佢, 咁佢自己揀左「龍脷柳麵」好喇, 碟送黎喇, 賣相真係嘩嘩聲, 成條好似雞內臟壓扁左咁, 嚇死人, 味道都怪怪地, 係舊蕃茄比較正常, 好彩同事比左半舊燒春雞我食, 如果唔係應該一走就要去食宵夜, 最後我食晒o個半舊燒春雞, 咬左兩野吉列齋就放低左喇而同事o個個「龍脷柳麵」聽講話凍冰冰的, 佢食左一半左右, 又係成碟放返o係度....第二朝聽返其他有得食「西冷扒紅酒汁」既同事講, 話塊扒好硬, 話去大家樂食既牛扒都可以用膠刀切開, 但係呢度既牛扒用鐵刀都攪佢唔掂...而當晚姓又有另一同事就因為冇扒食, 而食晒檯面上既五大舊麵包

, 咁佢自己揀左「龍脷柳麵
雜菜吉列配白飯, 雜菜及蕃茄汁
燒春雞
龍脷柳麵