2013-06-10 724 瀏覽
今次有同事約我食午餐,佢特登早啲去攞位,我之前未試過午餐時間嚟食,因為太多人! 今次見識到個場滿曬,我哋張枱都要比人撘枱,啲位好窄!坐得唔舒服,叫咗「榮式雞扒撈意粉」($45),食物等10分鐘先到!賣相好靚,有兩塊雞扒,雞皮煎得香脆,醃得入味,帶少少黑椒微辣,雞肉唔會乾,意粉唔會軟淋淋,有咬口,幾好,有啲蔬菜碎,炸菜碎,熱拌撈埋豉油汁,好食!仲有粒車厘茄(切半),新鮮多汁!正!因為份量大,我只係食到一半,雞扒亦只食到一塊,所以要個盒打包走,侍應會提醒要收一蚊外賣盒錢,但要問兩個侍應先拎到個盒:第一個應完就走咗去!第二個先拎到 我知道好忙!就係唔想阻佢做生意,食完就走啫!不過侍應嘅態度唔係差嘅!
2013-06-05