2013-06-01 435 瀏覽
收工同幾個同事食飯,呢間平時午飯時段好旺場,要等好耐,晚巿較靜!所以我通常等晩上幫襯今晚亦都唔使等位,坐靠牆嘅六人枱,因為只有幾枱客,所以唔嘈,餐牌上食物以客飯為主,但我唔係太肚餓,叫咗:榮式燒雞扒拉麵或檬粉($33),我加$6轉稻亭烏冬,食物好快到,一塊雞扒,雞皮煎得香脆,平時我唔食皮,今次都食埋雞扒帶少少黑椒,幾香,但無蓋過雞嘅味道,雞肉唔乾,亦唔韌,幾好!烏冬份量細雖然我唔餓,都覺得少得可憐,同餐牌上嘅「參考圖片」相去甚遠,幸好烏冬口感煙韌,好滑,但湯底完全係味精湯,食完好口渴!浪費咗啲好烏冬!湯內亦有少少蔬菜(粟米、椰菜、翠玉瓜)不過切到好細碎,食唔出有乜味!晚市無晚餐,唔包飲品,只可以加$14「升級優惠」變套餐,有飲品(特飲除外)或例湯,及一碟油菜,不過我見餐牌,普通熱飲$12,凍飲$14,呢個所謂「升級優惠」唔抵,只係同散叫差不多價錢,我一向只飲熱飲,即係$2多碟油菜,或凍飮送碟油菜,兩個同事有升級,其中一個想飮可樂,再要加多$2(共$16,可樂係特飲?)而油菜只有唐生菜一款重要勁細碟(可以同相片中嘅竹筷子對比下)地方尚算光猛乾淨,餐具用即棄筷子湯匙,店員態度正常,若是爆場
)而油菜只有唐生菜一款
重要勁細碟(可以同相片中嘅竹筷子對比下

地方尚算光猛乾淨,餐具用即棄筷子湯匙,店員態度正常,若是爆場會坐得好迫好辛苦,雞扒水準不錯,但不值得排隊食!
2013-05-31
  • 雞扒