餐廳: 元気寿司
資訊:

2014-09-20 429 瀏覽
原來元氣壽司在北角開了新店, 大約下午2:30去到。點了下午茶1b餐, 包括有壽司盛B 、日本溫泉玉子和湯烏冬。[壽司盛B]三文魚壽司: 三文魚夠香紋理勻稱, 係肥瘦適中,食落唔錯。炙燒黑椒三文魚壽司: 這款壽司的三文魚是用火燒至半熟, 三文魚鮮味, 入口有點黑椒微香, 味道不錯。炙燒黑椒海蝦壽司: 這款壽司的海蝦也是用火燒至半熟, 蝦肉仍帶爽甜, 炙燒黑椒壽司雖然都係平價款式, 都有一定質素。蟹子軍艦: 賣相唔錯, 鋪滿了一大堆蟹子, 蟹子有口感, 值得一試。蟹子沙律軍艦: 一堆蟹子再加上沙律, 味道非常夾, 很開胃。日本溫泉玉子: 是跟餐的一隻半生熟蛋,在控制生熟程度方面實在準確,蛋白是剛剛好煮熟, 入口非常滑溜, 蛋黃是煮到半熟, 吃入口蛋味濃郁。湯烏冬: 烏冬賣相雪白, 爽口彈牙, 夠煙韌, 湯底清甜, 有水準。元氣壽司的下午茶餐一向都是抵食之選, 北角開了新店, 對於經常出入北角的我, 就更加就腳。
原來元氣壽司在北角開了新店, 大約下午2:30去到。
[壽司盛B]
三文魚壽司: 三文魚夠香紋理勻稱, 係肥瘦適中,食落唔錯。
2014-09-19
$52.8 (下午茶)