2016-08-24 6484 瀏覽
山林道不嬲都多野食,同朋友諗咗好耐都冇結果,最後都係揀食放題。雖然要等位,但香港地有咩地方唔洗等丫,說時遲。那時快就入咗了。地方暗暗地有氣氛,店內都好熱鬧,坐滿了客人。收費都貼在牆上,好清楚。也很支持環保,除了叫大家珍惜用紙,也叫大家珍惜食物。坐咗一陣,刺身就泥啦!厚切嘅刺身被冰鎮住,先食了一口三文魚,油甘肥美。而凡立貝更是一絕,有手指公咁厚肉,鮮甜彈牙!甜蝦肉質爽脆,甜而不鯹。最開心係有成一板的海膽,附上紫菜夾住食,海膽有帶有海水味,好新鮮嘅感覺啊!一D鯹味都冇,口感幼滑,必食啊!之後我地一口氣點咗好多,餐廳好細心的一小碟一小碟上,因為食放題少不免會眼闊肚窄。朋友們點了好多肉,我主力點菜。這裡菜的選擇也有不少,蟹籽沙律凍冰冰,清爽又甜。大推介大番茄,很清甜很開胃又健康。食完菜梗係要食d肉,燒雞亦係唔錯嘅選擇,雞冇被燒到乾淨淨,反而又香又脆又滑。天婦羅望落其貌不揚,但都幾有內涵架,我最愛多春魚天婦羅炸粉漿不太厚,但外皮炸到卜卜脆,多春魚又唔鯹,推介!芝士年糕係我每次食放題都必點的!來到平成都唔例外!甜的年糕包住咸的芝士,這是雙重煙韌的感覺配上雙重味覺的享受。來到大家都好期待嘅海鮮窩,由

來到大家都好期待嘅海鮮窩,由於我地枱好多食物,所以店員好有心地幫我地煮熟後先攞過泥。

先來食蜆!蜆好大粒呢,也很新鮮,果然海鮮用蒸是最鮮甜的,美中不足的是有些蜆帶有沙。蠔雖然細細隻,但很飽滿,入口多汁,鮮味十足。
食到差唔多,食d菠蘿消消濟,燒過嘅菠蘿特別甜,帶少少酸,係消濟好幫手。
最後是甜品,食到好滿足時加上一口泡芙更是完美。很濃的綠茶味,而且雪到好冰凍,真心滿足。
  • 刺身拼盤