2016-01-29 2110 瀏覽
見好多食評讚,所以想同老公嚟,之前想嚟但天氣太凍,待回暖立即來試下!因為我要上堂,老公自己先到叫左中華沙律x2及一樽男山尾張300ml $168, 獨自品嚐,說實話,男山尾張不值這個價,但確實麗口,易入口,配刺身一流,最怕辛口的清酒……可能因為食物太抵,所以酒水要貴返。我一到,發現店鋪比相片更小巧,有D迫,枱唔大,食物多過三碟就冇位放,所以分段下單。我們叫左一板海膽,配小飯糰同紫菜,大愛,海膽好新鮮,冇嗅味,仲有劍魚刺身,比一般壽司店好吃很多,沒有酸味,也沒有根,而三文魚鮫燒得好香口,配沙律醬。之後追加左手打烏冬,我覺得不錯,但老公說不夠彈牙,他試過更好的(實在太咀刁了),還有好脆的炸墨魚咀,及非常肥美的三文魚腩壽司及刺身。因為五點幾食左KFC才去上堂,所以已經飽飽地,惟有下次再試鮪魚盛啦。後話,小店洗手間幾乾淨,但往洗手間的走廊有點濕,扣左小小分。

之後追加左手打烏冬,我覺得不錯,但老公說不夠彈牙,他試過更好的(實在太咀刁了),還有好脆的炸墨魚咀,及非常肥美的三文魚腩壽司刺身

海膽同劍魚刺身
2016-01-28