2016-07-29 171 瀏覽
餐廳位於元朗最響噹噹嘅燒鵝對面,識食嘅都唔算好難搵姐。同姐妹叫咗兩個set, 一個係墨汁海鮮意粉, 另一個係八安士安格斯肉眼。估唔到佢個墨汁海鮮意粉既海鮮係軟殼蟹黎故喎, 而唔係嗰啲雪藏魚啊,雪藏蝦米啊,又或者係啲腥 hunt hunt 既雪藏蜆肉,而且個軟殼蟹炸得夠脆,味道亦好好,啲蝦雖然唔係話好大隻不過完全冇雪味,蝦肉夠爽,夾埋蘆筍同洋蔥一齊炒配搭得宜,露荀亦無將貨就價,用咗啲好靚既露荀,洋蔥索咗啲墨汁黑掹掹,紫洋蔥就食得多嘞,黑洋葱都係第一次食,有一種新食材既感覺。個肉眼扒因為就番姊妹唔食生野所以嗌左全熟,全熟嘅肉質當然會堅秋啲啦,不過都食得出塊扒係唔錯既,有應有既牛味,尤其喜歡個菇同露荀用牛油炒,牛油味勁香,份量又夠豐富,啱哂我呢啲鍾意食齋嘅朋友,另外佢個番茄煎香先上,好味好多架。食完後番出又新街,兩邊都抄哂牌,所以好少車,空氣清新,囧方依輪真係堅 · 嚴厲執法喎,不過都係唔好擾民喇,抄哂中環啲老闆車先啦。
餐廳位於元朗最響噹噹嘅燒鵝對面,識食嘅都唔算好難搵姐。