2015-10-06 1319 瀏覽
元朗又新街係出名嘅特色食街,但以傳統小食為主😊😊收到風最近開咗間韓風潮店,即管一試!竟然試出新意,韓板睇黎可以使又新街年輕化😃😃我唔熟悉韓潮,但一入門已感到年輕的韓風氣息!搶眼嘅人氣MV肯定令你精神為之一振😃😃我唔算係挑剔食家,但食物一擺放喺眼前,賣相肯定花過心思!已覺店東係有誠意經營呢盤生意😊😊爐端粟米蛋漿不甜不膩, 綿綿的口感中滲透著粟米清香。午餐肉算是伴著我成長的一款食物,烤後油份減少,香脆口感相對增强!海洋盛盆嘅帶子、生蠔鮮味十足;但燒烤時卻要注意加点牛油,燒焦了就太浪費!三味小豬豬嘅香草味最正;烤肉時間寧長莫短,筆者較喜歡烤至近乎肉乾口感😄和牛一睇就知係靚野。最有驚喜同最值得推介係牛胸油👍👍比起以前食開嘅白灼更脆及更能散發牛騷味👍👍最顯韓國人擅長包裝功力係反斗特飲,一樽韓國啤酒, 竟然化身為華麗邂逅😃😃更要我重溫中三物理科教嘅力學, 睇嚟我哋唔好再話讀嘅數、理、化冇用。
元朗又新街係出名嘅特色食街,但以傳統小食為主😊😊
爐端粟米蛋漿不甜不膩, 綿綿的口感中滲透著粟米清香。
爐端栗米蛋槳
午餐肉
海鮮盛盆

三味小豬豬
和牛一睇就知係靚野。
和牛

牛胸油