2015-10-09 526 瀏覽
元朗眾所周知有好多好野食, 甜品亦好多, 但主要都係建業街同又新街嗰邊, 由鳳琴街體育館開始就會比較少食店多車房, 但估吾到係附近比較偏遠既鳳悠東街會有間甘出色既甜品.蜜密 只係一間吾認真睇係吾會知喺邊既食店, 入面只能坐到10幾人, 但甜品十分吸引, 我同友人二人點左三款看似喺佢地招牌菜既甜品首先黎一個抹茶心太軟, 我幾欣賞佢指定要豆腐雪糕,同平時既甜品鋪可以選吾同味不一樣, 甘即係證明佢地對自已既心太軟配豆腐味係有信心.心太軟出面嗰層皮比較薄, 整開後會見到入面比較多空位, 流心既綠茶漿佔三分之一, 十分香既綠茶同白朱古力味, 食落不太甜, 而側邊既小丸子夠咬口, 配以CREAM 少甜既紅豆蓉, 望落去靚得黎亦係一個不錯既配塔, 而綠茶心太軟有少少甜, 食一啖甜心太軟, 再食一啖側邊香濃豆腐味但清新既豆腐雪糕,口感怡人. 正!之後食既係星星 月亮 太陽 圖中所見, 左至右係月亮 太陽 同星星月亮係一個十分香濃既芒果雪糕, 好濃芒果味, 止太陽係三塊香芒拿破倫夾餅, 呢個超好食, 夾餅好脆上面搽左少少芒果醬CREAM 而且厚度適中, 配以新鮮既芒果, 推介星星 係充滿奶香既芒果楊枝甘

月亮係一個十分香濃既芒果雪糕, 好濃芒果味, 止
星星 係充滿奶香既芒果楊枝甘露, 都十分香濃
最後點左佢既HONEY SECRET 就係一邊係雲利拿雪糕上面塗左焦糖醬, 一邊有一個焦糖做成既波波, 入面底層有細朱古力粒粒, 一口酥同朱古力醬.
雪糕雲利拿正常味, 但特別既係上面有焦糖醬, 十分美味
焦糖波波係手工野黎, 好難整到甘薄, 咬落好似焦糖脆脆甘, 不是話十分甜, 入面既一咬SO 偏硬, 但點左下面既朱古力醬,就剛好, 將一口SO 連埋醬同雪糕焦糖一齊食係十分美味.!
呢間甘隱閉既食店原來埋藏住左甘好味既甜品, 發覺原來芒果同抹茶味既食物特別出色, 尤其係個拿破侖夾餅, 下次要再食.!
2015-10-08
$70 (宵夜)