2015-08-12 3524 瀏覽
嚟開元朗,當然要一試名氣十分之大嘅華嫂冰室啦!坐朋友車靠google map搵到個空擴停車場,好多車位,所以又唔洗等嘅 但係要食好嘢就冇得唔等喇! 一去到當然要攞飛啦!一開始見到坐滿哂其實想放棄,唔再等落去 ,但後來發現人流都去得幾快。不過都等咗大約35分鐘先到我哋。嗌咗(1)蕃茄豬扒通粉 - 蕃茄底好rich係特點!通粉好難話特別好食嘅。豬扒有啲太un。(2)招牌茄蛋菠蘿油 - 對菠蘿包內脆外軟、好香好食!蕃茄同蛋都好鮮甜但我食落覺得好似同菠蘿包係兩個個體嘅感覺,唔太和諧。(3)凍奶茶,夠冰夠凍夠fresh價錢: 飲品同包都只係十幾蚊,粉麵大約三十幾蚊,實惠地方就一定唔夠大嫁喇,位置供應實唔夠需求多,所以就算每日多人排隊都冇辦法。所以要食就一定要預排隊㗎喇。俾我就唔會突登嚟食,除非嚟開元朗啦
嚟開元朗,當然要一試名氣十分之大嘅華嫂冰室啦
 但係要食好嘢就冇得唔等喇!

一去到當然要攞飛啦!一開始見到坐滿哂其實想放棄,唔再等落去

嗌咗

(3)凍奶茶,夠冰夠凍夠fresh

價錢: 飲品同包都只係十幾蚊,粉麵大約三十幾蚊,實惠

俾我就唔會突登嚟食,除非嚟開元朗啦

蕃茄湯豬扒通粉 ,茄蛋菠蘿油
2015-08-04