2015-07-09 2623 瀏覽
我日同女友大老遠去咗搵嫂久聞華嫂嘅大名天時暑熱等咗20mins入座坐冷氣位。員工都算禮貌。我哋嗌咗四款招牌嘢:蕃茄蛋菠蘿油,咸牛肉蛋芝士豬仔包,凍檸檬話梅同凍檸檬益力多。菠蘿油我明明見佢話係太陽蛋仲滿心歡喜包嘅內部會有蛋汁嘅滋,但好遺憾我係諗多咗嘅。蛋味唔濃但蕃茄好新鮮好fresh。不得不提係個菠蘿包本身多氣孔,極為軟熟,而且皮極酥,為此行最為滿意之部份。($16)蛋牛包嚟講其實啲料冇乜特別,係加咗啲芝士,但加多咗一層味道嘅結果係蛋同牛味都冇咁出。但整體嚟講都係好味嘅。又,包亦都係極為外脆內軟,口感非常好!($18)檸檬話梅唔算好酸,都易入口,飲落都真係生津解渴嘅。凍檸多其實就係酸啲嘅益力多。兩杯嘢飲都勝在檸檬非常新鮮,筆者飲完杯嘢無聊之下嘗了一口檸檬果肉,發覺格外香甜。總結此家用料新鮮,麵包外酥內軟,上品也。

我日同女友大老遠去咗搵嫂

蕃茄蛋菠蘿油

蛋牛芝士包

凍檸檬益力多,凍檸檬話梅

總結此家用料新鮮,麵包外酥內軟,上品也。
2015-07-08
蕃茄蛋菠蘿油