2014-03-02 487 瀏覽
2013 Summer 時, 我去了元朗一間小學返part time, lunch 時同朋友去了這間美心香港地試一試!第1次來美心香港地, 我就叫左鮮茄斑腩飯 ~此碟飯來到時夠熱出煙的, 賣相亦尚算不錯但個鮮茄汁一放入口就知太酸了, 酸到幾乎連蕃茄味都蓋過飯的耐熱度亦不足, 好快變凍唯一可取的是d 斑腩, 炸得剛剛好, 炸粉同魚的比例恰到好處, 食落香口之餘亦有啖啖的魚肉, 個鮮茄汁亦是真材實料, 不錯!可惜這麼basic 的鮮茄斑腩飯個汁都搞不好, 價錢要$50多元, 不抵食之餘且令人失望, 所以我只能勉強地給一個OK!Service及Environment 尚算良好, 但我過幾日再經過美心香港地, 個午餐牌仍跟前幾日一模一樣, 亳無新意, 有待改善!
第1次來美心香港地, 我就叫左鮮茄斑腩飯 ~
鮮茄斑腩飯
此碟飯來到時夠熱出煙的, 賣相亦尚算不錯
但個鮮茄汁一放入口就知太酸了, 酸到幾乎連蕃茄味都蓋過

飯的耐熱度亦不足, 好快變凍

2013-08-26