餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

2015-09-02 942 瀏覽
一行四人入開元朗,就專登行去試下永年士多嘅車仔麵⋯行到門口,經已見到有一條小人龍⋯不過唔使五分鐘就已經到我哋,我地兵分兩路⋯兩人叫嘢食,兩個人就去搵位⋯而我自己就要左油面、豬腸、朱紅、魚蛋,油面麵質比較淋,其他餸就普普通通⋯其實同出面嘅車仔麵真係差唔多,比較特別少少係佢嘅朱紅係甜甜地嘅。另外自己就叫多左杯紅豆冰,反而杯紅豆冰有驚喜⋯紅豆大大粒又夠多,唔錯唔錯。可能自己不嬲都鍾意食開車仔麵,所以坦白講呢間野真係冇咩咁特別好食⋯我諗我自己應該唔會再有下次。
油面、豬腸、朱紅、魚蛋,油面麵質比較淋,
紅豆大大粒又夠多,唔錯唔錯。