餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

2015-04-19 1367 瀏覽
今日同友人到元朗行街shopping~由於友人佢好少入元朗,所以我就帶佢去食元朗好出名既「永年車仔麵」去到果然有條長長既人龍,所以我地就分頭行事,我去排隊叫野食,佢就入去搵位~條隊雖然好長,但實際都係用左7-8鐘到就落到order我的車仔麵:紫菜、豬皮、魚蛋、芝心丸配油麵最緊要緊係要埋辣汁,加一罐忌廉食後感:同天瑞個檔車仔檔比呢度冇咁油膩,但餸菜份量就有點少,整體黎講都同細個食既味道差唔多,冇咩點變啲豬皮索左辣汁, 口感當堂唔同曬變得入味友人車仔麵:芝士腸、豬紅、豬皮、墨魚丸配油麵,一罐可樂友人食後感:除左搵位難搵、冷氣唔夠大之外, 同佢係深水埗差唔多喎

去到果然有條長長既人龍
,所以我地就分頭行事,我去排隊叫野食,佢就入去搵位~
條隊雖然好長,但實際都係用左7-8鐘到就落到order
啲豬皮索左辣汁, 口感當堂唔同曬變得入味
友人車仔麵:芝士腸、豬紅、豬皮、墨魚丸配油麵,一罐可樂
題外話/補充資料: 食得辣既人黎到食佢一定要叫豬皮同紫菜, 因為呢兩樣野係索辣汁索得最入味~~
2015-04-19