2016-01-29 630 瀏覽
同男友揸車入元朗搵食,路過見到間環境都幾好又可泊車係門口附近既餐廳,行入舖頭時經過門口既蠔吧都放左啲蠔係度,有蠔食,當然要試返幾隻,對蠔不太熟悉既我,就由經理代為揀選,蠔送到黎到面前經理細心咁介紹我聽點食,服務十分之周到,當中特別介紹左隻叫做Belon既蠔,第一次食就已經有啲愛上左佢大小適中,食完口入面留低點點帶銅既蠔味道,一試難忘當然唔少得點返杯白酒襯托下啦跟住到食主菜,因男友唔食牛但又想食啲肉所以特別叫大廚整左個豚肉,要左份五成熟既,冇錯豚肉選五成熟,好少聽呢~從來冇諗過亦未試過豚肉可以做到咁鮮嫩多汁,仲有點左個法國田螺,薯蓉夾住田螺再配上醬汁口感味道超棒呀啲野食味道同質素都咁好食,食完幾樣都仲未夠喉仲想食添,經理再介紹左個蟹餅我地食,本來我一箱情願諗應該近似泰式蝦餅既野黎,點知送給到黎面前,嘩,賣相已經好吸引,配上紫紅色既紅菜頭汁,超級驚喜,面層脆香,入面啖啖蟹肉香味,真係好驚喜,經理仲介紹蟹餅一定要熱食先好食,每樣食物都介紹細心,真係好耐冇遇過一間咁有心咁用心去做既餐廳又為顧客服務周到,今次亂打亂撞竟然會遇到間咁好既餐廳,實在係一餐超級驚喜既晚餐,食完今次一定會再黎食
既蠔,第一次食就已經有啲愛上左佢
大小適中,食完口入面留低點點帶銅既蠔味道,一試難忘
當然唔少得點返杯白酒襯托下啦
2016-01-28