2015-12-30 530 瀏覽
前晚突然蠔癮發作,記得之前有朋友介紹過元朗有間不錯的蠔吧,雖然有點遠,但我跟老公就當順便拍拖遊車河。頭盤當然要試新鮮生蠔,朋友果然冇介紹錯,隻隻都漲卜卜非常新鮮。我同老公雖然都鍾意食蠔但就唔係好識揀,所以請經理發板選左6款,我最鐘意就係Speciale,老公就鍾意Belon,經理話呢度嘅Belon00000, 最受歡迎可以話係鎮店之寶。出面要食Belon都幾貴,呢度可能元朗區價錢比尖沙咀食平d, 又冇咁侷促,間鋪size唔算大,經理同老闆都好搞笑,又會同在場客人傾下計,感覺都幾溫馨,呢種人情味係呢d自家經營小店先有。老公最怕食飯食得唔自在,尋晚氣氛好好,我地仲叫左蟹餅同西冷,個蟹餅比我預期大份,飽到呢⋯整體感覺唔錯,食得開心,最緊要食到新鮮靚蠔止左條癮!

整體感覺唔錯,食得開心,最緊要食到新鮮靚蠔止左條癮!
2015-12-29