2012-07-17 290 瀏覽
星期六與老公駕車到南生圍,拍照觀鳥看日落!! 接著來到加州花園的大使館餐廳食晚飯,揀呢度係因為知道佢有免費泊車,而且星期六有人唱歌,想感受吓係咩Feel,所以決定一試。由南生圍過去非常方便只需5分鐘。未入到餐廳已經聽到音樂有人唱緊歌,入到餐廳聽到首好熟既英文歌,但唔記得歌名。望吓四週,覺得個環境同氣氛唔錯,最後揀咗個可以看到歌手的座位。我地叫咗兩個SET DINNER,再加一個頭盤。頭盤揀咗個巴馬火煺伴蜜瓜,啲火煺有酒店水準,新鮮好味,就連啲蜜瓜都好甜(十個讚)。餐沙律係雜菜沙律,啲雜菜好新鮮,老公叫個餐湯係雜菇忌廉湯,料多忌廉味香濃!!主菜我叫咗個扒海鮮而老公就叫咗個燒德國鹹豬手。海鮮味道OK,隻蝦好新鮮爽口、帶子及青口都好味,魷魚一般;老公話個鹹豬手好得,皮脆肉嫩,配埋啲酸菜及一杯比利時生啤,佢話無得頂!!食到咁上吓,我叫老公點唱,佢點咗首Can’t Help Falling In Love, 個歌手叫Ricky, 佢唱之前讀出老公名, 話首歌係點俾我聽,好冧!是日甜品係雪糕,侍應姐姐特別强調呢度既雪糕係蘇絲黃推介過的意大利雪糕,又叫我一定要試士多啤梨味,而老公就揀咗芒果。嚟到硬係
星期六與老公駕車到南生圍,拍照觀鳥看日落!!

歌手唱歌, 氣氛很好!
巴馬火煺伴蜜瓜

是日甜品係雪糕,侍應姐姐特別强調呢度既雪糕係蘇絲黃推介過的意大利雪糕,又叫我一定要試士多啤梨味,而老公就揀咗芒果。嚟到硬係會交換嚟食啦,雪糕真係好滑,而我從未食過咁好食既士多啤梨雪糕,個味道好Raw帶酸甜,好正!
呢隻雪糕好啱女仔食!!
食完好開心,覺得自己選擇正確。

心諗如果呢間餐廳開喺市區, 一定會好爆,因為食物水準得、環境得、氣氛得,惟一係唔太就腳,有車除外!!

2012-07-14
歌手唱歌, 氣氛很好!
巴馬火煺伴蜜瓜
呢隻雪糕好啱女仔食!!
  • 雜菜沙律、燒德國鹹豬手
  • 意大利雪糕