2012-05-10 110 瀏覽
我家住加州花園,昨晚又到屋苑商場的西餐廳 - 大使館食晚飯,而家嗰度已經變咗屋企人每星期必去的飯堂。嗰度嘅咖喱和Tandoori由印度廚主理,水準真係好, 而今次我想講一講最近推出嘅特選晚餐(Set Dinner),要平日先有得食,我諗佢地都係想喺平日吸引多啲客嚟啦,Set Dinner包括沙律或餐湯、主菜、甜品或雪糕,真係要俾個讚,特別係燒德國燒鹹豬手,因為真係好味又抵食。我點咗焗黑松露菌釀雞卷,因為無骨食得方便,帶有一股黑松露的特殊香味,食起來雖啖啖肉但清新唔膩最大的驚喜係阿仔點嘅燒鹹豬手! 據侍應小姐講是由德國入口的生鹹豬手烚林再燒焗而成,好多客人都喜歡! 阿仔俾咗D我地試,鹹豬手D皮燒到啱啱好,有D脆但又唔乾,咬落肉質彈牙,鹹味適中,黑椒汁更惹味,喺短短幾分鐘阿仔已將隻豬手幹掉。 老公點法式燒羊架6成熟,色澤粉紅,佢話食落鮮嫩兼有一陣Rosemary和芥末香味,我都分享了一D,juicy又好味。好在我地今晚每人點了一碟餐沙律均衡一下飲食;餐甜品可在其招牌藍莓芝士餅、焦糖燉蛋或雲呢拿奶凍中選一;不過今晚我都係食佢地嘅 house ice-cream – 意大利da dolc

好在我地今晚每人點了一碟餐沙律均衡一下飲食;
甜品可在其招牌藍莓芝士餅、焦糖燉蛋或雲呢拿奶凍中選一;不過今晚我都係食佢地嘅 house ice-cream – 意大利da dolce嘅士多啤李味雪糕,我好鍾意食,因為又fresh又唔滯。

侍應小姐講逢星期五至日仲會供應一D特別菜式,如入口藍殼青口,我地一衆街坊真有口福!
2012-05-03
  • 法式燒羊架