2015-07-12 1171 瀏覽
今日晨咁早就入元朗做嘢,早餐都未食,經過商場時見到又吐司工房,所以就坐低食個早餐先!早餐嘅選擇大多數都係TOAST SET多!我叫咗最經典嘅咖央多士配南洋奶茶,仲可以配半熟蛋或者係煎蛋,我選擇咗煎蛋。十一點後先有嘅粉麵同飯餐。有梳化位可以自成一閣,可以清清靜靜咁嘆番個早餐。我點左嘢食之後,店員先俾咗個牌同杯奶茶我,野食就要坐低等店員俾你!南洋奶茶已經加咗糖,所以本身都係甜嘅,色澤未算金黃,飲落去都算滑,不過就冇港式奶茶咁濃厚!香料味太重,不過亦係南洋奶茶嘅特色!今次件多士睇外表就已經知道烤得未夠火喉,顏色未係全片多士都係金黃色,所以一啲都唔脆身!唔知係咪因為啱啱開舖嘅原因,個多士爐仲未熱,件咖央多士一D都唔錯脆,而且仲係凍冰冰嘅,但係又好明顯係有烤過嘅!正常應該多士係要香脆,而且最好要有微熱,再加埋一片厚厚嘅牛油同咖央醬,食落去應該係外脆內軟、外熱內凍的,咁就最Perfect !味道方面,因為咖央醬嘅關係所以甜甜地帶有啲椰香嘅味道,再加埋牛油香同鹹鹹地嘅味,所以味道不錯,只係差左多士未夠脆身!我叫咗煎蛋,仲冇2大隻!之後再加埋特製嘅醬油,味道好濃但唔會有好鹹嘅感覺!至於煎蛋就做得唔錯,
十一點後先有嘅粉麵同飯餐。
我叫咗煎蛋,仲冇2大隻!
之後再加埋特製嘅醬油,味道好濃但唔會有好鹹嘅感覺!
至於煎蛋就做得唔錯,個蛋黃表面係熟嘅,最中心嘅位置有少許溜心!我比較鍾意這種熟得來又未完全熟透嘅蛋黃!
2015-06-29