2015-01-13 949 瀏覽
今天再返來食返牛什飯(因為幾好食),好得意的,呢間舖平時一碗牛什粉麵都係$27-$28蚊,但我叫尋日的牛什飯要成$46蚊,我見天氣凍凍地,再幫襯叫佢加多少少飯俾小妹,因為尋日食個飯好少,仲要貴成廿蚊。我同落單個女人:「加多d飯丫唔該哂!」佢話好,根住黎左個飯仲細個尋日個個。根住我就攞住碗飯出去細細聲問佢,加否加多少少?佢就一句:「係得咁多咋噃!」(語氣勁差,不友善) 平碗咋,叫多左飯?!仲要少過尋日黎食!!大佬,比多成廿蚊比多少少飯唔駛死呀嘛! (其實要講講間舖個日得兩個員工定老闆,一男一女)但係我見到隔離枱個男人要求多飯,個落單男人願意扚多碗比佢,根住個落單女人見到我見到呢一幕即刻問返個落單男人仲咩加飯俾個客,個落單男人話天氣凍所以比,個落單女人話個落單男人話個客加飯你扚多成碗比人要$12蚊架!都痴線架,一d人情都無。仲要同佢講比隔離個女仔(我)見到!其實個問題係都貴成廿蚊,比多少少飯唔駛態度惡劣到好似破產咁呀! 一碗粉麵都係廿七蚊但跟個飯就貴多廿蚊?!仲要唔係十分好味的飯!

平碗咋,叫多左飯?!仲要少過尋日黎食!!
大佬,比多成廿蚊比多少少飯唔駛死呀嘛!

(其實要講講間舖個日得兩個員工定老闆,一男一女)

一碗粉麵都係廿七蚊

但跟個飯就貴多廿蚊?!
仲要唔係十分好味的飯!
2015-01-12