我同友人都鍾情B仔既雞翼尖,於是今日又過黎朝聖。近來應該成日比人捉又新街既食店 唔好將D枱放晒係街上,所以12點前去到B仔,只會見到好多人堆晒係門口,但就唔會見到D人係出面食野。其實,唔比擺枱食野,反而仲阻礙行人路。咁亦都做就左B仔又平時自出自入揀位,變成又嗌位!但係個姐姐雖然已經叫到好大聲,但始終人多,任憑佢再大聲,都係有好多人Miss左自己既號碼~ 最搞笑既係,個日我同排係好前面既男仔拎住同一個號碼,28號!叫到28號個時,我地兩個都行前,個姐姐睇左一睇個男仔個號碼,就話佢係8號,等下一輪。於是我都睇唔過眼,我同個男仔都同佢解釋反係佢寫錯左,個呀姐先比埋佢地入去。唉!搞到完全比人既感覺都係亂黎既!入到去食野個時,由於我地兩個都未食野,我地就叫左B仔啫喱(原本想叫B仔涼粉,但由於成日都食,今次就試下新野)、雞翼尖同腸粉。腸粉向來都原過原失,但雖然B仔出名既雞翼尖就次次黎食都唔同味,真係要睇彩數!今次就真係唔好彩,既唔辣又唔入味,原來想叫多一盤再食,可惜B仔啫喱實再係太多,所以都放棄了。至於個啫喱,面試既生果其實每次都差不多,都算係新鮮,但啫喱卻係揀左青檸味,就覺得就點唔太夾,我朋友仲
入到去食野個時,由於我地兩個都未食野,我地就叫左B仔啫喱(原本想叫B仔涼粉,但由於成日都食,今次就試下新野)、雞翼尖同腸粉。腸粉向來都原過原失,但雖然B仔出名既雞翼尖就次次黎食都唔同味,真係要睇彩數!今次就真係唔好彩,既唔辣又唔入味,原來想叫多一盤再食,可惜B仔啫喱實再係太多,所以都放棄了。至於個啫喱,面試既生果其實每次都差不多,都算係新鮮,但啫喱卻係揀左青檸味,就覺得就點唔太夾,我朋友仲笑說話不知道下次再黎食既時候,可否自己揀咩味既啫喱呢! 下次都會再黎,始終B仔既雞翼尖實在係無否取締,同埋元朗人亦很難擺脫唔黎食B仔既情意結
2015-05-22