2016-04-13 3427 瀏覽
早排喺團購網見到有現金券買,$90買$200現金劵就即刻買左4張同屋企人同埋男朋友黎試下。一早訂左位所以唔洗等就有位,餐廳環境雖然不及高級西餐廳,但係燈光同情調不錯。除左團購既優惠之外,生蠔都有半價優惠。今次叫左比較淡海水味既美國Pacific Rock,另外叫左蘇格蘭Scottish Rock,加拿大既車厘蜆同埋法國既White Pearl。 左邊既係車厘蜆,上邊係Pacific Rock,一路向右邊落既係2隻Scottish同4隻White Pearl。 -生蠔-第一次生食車厘蜆又幾好食,pacific rock味道較淡,岩晒唔係成日食生蠔既我Scottish就帶d咸味 White Pearl就比較creamy,總括黎講都夠新鮮,味道不錯。我地叫左個肉眼扒餐同鵝肝牛柳餐,餐湯係牛肝菌忌廉湯,充滿住菇粒,但略嫌唔夠咸。其中一個餐跟三文魚他他多士同碎蛋多士,另外我地仲食左蒜蓉包,好好食。 -黑松露焗蠔-上面有d菇同芝士,好香好好味,仲有d海水味添。 -田螺焗薯蓉-跟餐仲可以用優惠價$38加田螺焗薯蓉,都好香,但認為可以加多少少蒜茸會更惹果,亦都略嫌薯蓉太少,因為我太中意食喇哈哈

-生蠔-

三文魚他他 ,碎蛋多士

-黑松露焗蠔-

上面有d菇同芝士,好香好好味,仲有d海水味添。
黑松露焗蠔

-田螺焗薯蓉-

田螺焗薯蓉
主菜黎喇!
-鵝肝牛柳-

不過因為太心急所以唔記得左影
個鵝肝煎得好金脆,入口即溶,牛柳就叫左5成,火喉控制得幾好,外脆內軟,夠厚juicy又無渣。

-安格斯肉眼扒-

叫左7成熟,好juicy同好腍好腍,又夠晒大份,肉質鮮嫩,超推介!
肉眼扒
-白酒香蒜全蜆扁麵-

本來以為係細蜆,點知原來用左大蜆黎煮,蜆肉非常鮮甜,白酒味夠重但唔會搶左蜆肉既鮮甜,而且仲有好多蜆肉,一啲都唔吝嗇,意粉口感不俗,整體黎講好香好惹味。
白酒全蜆扁麵
-海鮮薄餅-

好足料,有蜆,青口,蟹柳,魷魚,味道不錯,但略嫌有點普通。
海鮮薄餅
-心太軟配紅豆雪糕-

心太軟夠熱,d朱古力係入面湧出黎,好罕有地會配埋紅豆雪糕
心太軟
-New York cheese cake-

芝士味足夠但唔夠厚實,食落去比平時軟

係食緊既時候,有個菲律賓歌手周圍彈結他唱歌,就黎唱下情歌,幾有情調,又聽到佢係隔離枱唱生日歌搞氣氛。
2016-04-02
用餐優惠