2015-03-26 1224 瀏覽
第一次幫襯,食物好多種類,懷舊的生菜魚肉、碗仔翅、煎釀三寶又有,前菜冷盤小食都有,唔想食麵想食個飯,都有,所以麵麵店你一間新派車仔麵。 餸有好多款,豬紅、雞翼尖、酸齋、魚蛋、魚肉春卷,每款八蚊,湯底有三款,我要薑酒湯,另外叫了瑞士雞翼、醉酒豬耳。 個湯底有薑味不過冇酒味,可以再濃啲;豬紅不錯,有質地,唔會一夾就散,魚蛋腍咗啲,冇乜味,雞尖正常、酸齋成日聽人介推,期望過高,所以味道一般。 豬耳有點硬,也醉得太重手,接近苦,最好食係瑞士雞翼,取雞翼後再節要讚,雞翼好滑又入味,味道又啱啱好,一碟4隻賣$32,抵食啦。 另外,每枱都有一樽的辣菜甫又幾惹味,可以補湯底的不足。現在見到有阿姐坐定定包餃子,好似好得咁,好想試埋,但真係好飽了。

2015-03-24