2013-11-02 3477 瀏覽
星期日最鐘意飲茶, 之前都幫襯開尼間酒樓, 貪佢夠經濟實惠, 下午茶可享7折侍應們招呼周到, 食物質素唔錯, 最鐘意食甜簿罉, 已經好少地方有得食不過隔左幾個月冇黎食, 感覺食物質素下降了今次叫左3碟點心+1碗义雞瀨, 點心包括燒賣, 南瓜甜簿罉同埋酥炸芋角先尼左我嘅至愛南瓜甜簿罉, 唔知係唔係換左師傅, 所以變左南瓜口味個人最鐘意都係尼一款點心, 雖然個班戟皮比較厚, 但勝在糖粉花生餡唔甜又香口百吃不厭, 因為男朋友唔太鐘意個班戟皮太厚, 所以我食左2/3, 正呀第二樣到嘅係义雞瀨(平日$18.8, 星期六, 日加$1), 雖然份量的骰左但整體質素都保持到, 雞唔太肥但略嫌多骨, 义燒肥瘦度適中又唔鞋, 值得推介第三樣到嘅係芋角, 金黃色賣相十分討好, 但一啖咬落去竟然一啲都唔熱, 只係微暖不過味道卻唔錯, 餡料豐富又唔太咸, 係唔錯嘅點心, 如果可以熱番啲會更好最後到嘅係大大粒又熱辣辣嘅燒賣, 賣相就略為遜色, 餡料鬆散, 仲見到黑色蝦腸不過勝在夠熱辣辣, 明顯係啱啱出籠嘅點心整體尼講都係唔錯嘅

不過隔左幾個月冇黎食, 感覺食物質素下降了
南瓜甜簿罉
义雞瀨
蜂巢芋角
大大粒燒賣皇
不過勝在夠熱辣辣, 明顯係啱啱出籠嘅點心

整體尼講都係唔錯嘅
2013-10-27