2014-02-24 18644 瀏覽
第一次食呢間自助餐,之前睇完食評,都覺得好似一般,但團購308,點都唔會蝕到入肉開始食野,因6點剛開始,人又唔多,都唔使點逼,講返食物燒烤:有魚,羊架,紅腸,鷄翼,牛肉,默魚仔,菠蘿,粟米,茄子等……,一句講晒,“乾”,因為廚師驚燒唔切,好多燒定先,你要時再加熱,所以都好乾,唔係用炭燒,係用gas,冇左炭烤風味。沙律,例牌野,冇驚喜冷盤,刺身算ok,壽司一般,藍青口,青口,賴屎蝦,小龍蝦,煙三文魚已經唔係什麼特式,志在都有,唔算好鮮,普普通通,生蠔,任攞,亦都不斷加,但鮮度一般,而且得一種,我食了兩雙冇食。熱食,臚魚塊,琵琶豆腐,三色蛋浸時疏,椒鹽骨,都係好普通。薄餅,炸雜菜……忘記吧。有專櫃幫你煮麵……但我冇見人幫襯,麵就有菠菜寬麵,螺絲粉等等意大利粉,餸有鮮蝦,青口,彷蟹柳等等,但就硬係見唔到有人幫襯。生炒米飯……太軟,亦唔夠香,冇咬口。湯有兩種,蓮藕湯同雜菌湯,唔講都知冇乜驚喜。甜品,有自製窩夫,ok既,蛋糕,布丁都冇問題亦冇驚喜,雪糕唔記得咩牌子,三種口味,草莓,檸檬同雲呢拿,檸檬酸左一些,但都ok。大致係咁多種食物,呀,仲有自己添加既檸檬茶同咖啡,另外有有鮮橙汁同清水不斷供
開始食野,因6點剛開始,人又唔多,都唔使點逼,講返食物

沙律,例牌野,冇驚喜

熱食,臚魚塊,琵琶豆腐,三色蛋浸時疏,椒鹽骨,都係好普通。

薄餅,炸雜菜……忘記吧。

生炒米飯……太軟,亦唔夠香,冇咬口。

湯有兩種,蓮藕湯同雜菌湯,唔講都知冇乜驚喜。

大致係咁多種食物,呀,仲有自己添加既檸檬茶同咖啡,另外有有鮮橙汁同清水不斷供應,不另加收費,服務員態度有禮,笑容可嘉。

總括以三百元計已算做足,不過不失,……呀,唔記得講,仲每人奉送焗龍蝦半隻,雖然又係乾左一些,但誠意可嘉。

題外話/補充資料: 服務員真係要讚,另外有清水都令我感動,雖然係好普通,但最近係另外一間city 呃,竟然係冇水,焗你買佢地既支裝水,連加一每支53大元,你如果有咁既經驗就會覺得非常感動
2014-02-23
用餐優惠
團購
  • 呀……全部都差不多,沒有特別推介